Gemakkelijk in vorm komen en blijven!
Studio Slimshape | Gemakkelijk in vorm komen en blijven!
Nieuw in Twente: Cavitatie! - Bij Studio Slimshape

Cavitatie (en Slimming)

Reken af met uw probleemzones

Het alternatief voor liposuctie

Cavitatie is een nieuwe manier om met blijvend resultaat vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder chirurgische ingreep. De behandeling komt uit de medische wereld en is gebaseerd op de implosie van vetcellen via ultrasone geluidsgoven. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de vetcellen vrij waarna deze door het lichaam op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd. Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op lokale zones waar het moeilijk verdwijnt.

Voor de behandeling:

Tijdens het intake gesprek leggen we alles uit over de behandeling. Ook dient te worden nagegaan of u in goede gezondheid verkeert. Wij bespreken welk gebied er behandeld gaat worden. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophoping en het doel dat u voor ogen heeft. Een combinatiebehandeling kan geadviseerd worden om tot een goed eindresultaat te komen. Meestal wordt de eerste behandeling aansluitend aan dit intake gesprek uitgevoerd.

De behandeling:

Na het aanbrengen van een contactgel wordt de behandelkop op het te behandelen gebied gebracht. Er worden roterende bewegingen met de behandelkop uitgevoerd om zodoende alle vetcellen te treffen. De behandeling is geheel pijnloos; wel kunt u enkele kleine tintelingen of warmteprikkels waarnemen. De hoeveelheid vet die vrijkomt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken, zodat er per keer maximaal 2 zones behandeld kunnen worden. Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, zenuwen, bindweefsel of huid.

Na de behandeling:

Geadviseerd wordt om binnen 6 tot 8 uur na de behandeling extra te bewegen en veel water te drinken. 2 uur voor en 2 uur na de behandeling adviseren wij geen cafeïnehoudende dranken te nuttigen. Het gebruik van alcohol wordt tot 2 dagen na de behandeling afgeraden.

Welke zones zijn behandelbaar?

De behandelbare zones zijn: buik, maagstreek, laterale bekken (love handles), binnen en buitenkant dijen, benen, billen, taille, en de achter- of bovenkant armen.

Welke resultaten mag men verwachten?

Uitstekende resultaten voor de verwijdering van hardnekkige lokale vetophopingen en cellulitis.

Na 2 behandelingen gaat u resultaat zien. Doorgaans zijn 4 tot 8 behandelingen nodig om van die hardnekkige zone af te komen.

Het behaalde resultaat is definitief en behoeft (bij een gezonde levensstijl) geen onderhoud. Het voordeel van deze techniek ten opzichte van een chirurgische ingreep zoals liposuctie, is dat alléén de vetcellen worden verwijderd en niet het totale weefsel. Zo geeft een ingreep als liposuctie vervormingen van uw lichaam als u in gewicht toeneemt. Dit is bij cavitatie niet het geval. Mocht u in gewicht toenemen, zult u op de behandelde zone ook aankomen maar nooit meer zoveel als daarvoor.

Tijdens de intake wordt het gewenste aantal behandelingen met u besproken.

Behandeling met het nieuwste ‘Total Body shape systeem’

Foto: Cavitatie-01
Foto: Cavitatie-02
Foto: Cavitatie-03
Foto: Cavitatie-04